SATRANÇ SOHBETLERİ


       21 Mayıs Cuma akşamı Grand Master (Büyük Usta) Kıvanç Haznedaroğlu'nun katılımı ile güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Öncelikle Kıvanç Haznedaroğlu'nun satranca başlama öyküsünü ve arkasından satrançta nasıl gelişim sağlanacağına dair düşüncelerini sorduk. O da açık yüreklilikle anlattı. Daha sonra sorularımızı cevapladı. Etkinliğin sonuna doğru da bizlere bir maç analizi yaparak anlatımını pekiştirdi.

     Sohbet sırasında sadece satranç konuşmadık. Eğitimden, müzikden,  sosyal yaşamdan da bahsettik, espriler de yapıldı. Etkinlikden  herkes gülümseyerek ayrıldı. Hepimiz birşeyler öğrendik.

      FIDE ( Uluslararası Satranç Federasyonu ) Şubat ayı istatistiklerine göre Türkiye'de 12  Grand Master ve 2 Women Grand Master ( Kadın Büyük Usta ) bulunuyor.  Kıvanç Haznedaroğlu Türkiye'de Grand Master ünvanına ulaşmış ikinci kişi. Bir de Dünya Satranç Şampiyonasına Türkiye'den katılma hakkını elde eden ilk kişi. 

      Bunları söyleme nedenime gelince; Şöyle düşünelim Türkiye Futbol Milli takımında oynayan 18 sporcudan birini konuk etseydik ne olurdu bir düşünün .Ya da Türkiye'nin en iyi pop starlarından birini konuk etseydik. Zoom yetmezdi.Youtube de dolup taşardı. Ama bizde öyle olmadı. Bir avuç satranç gönüllüsü ve satranç sevdalısı ile etkinliğimizi yaptık. Ama olsun biz elimizden geleni yaptık tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımız içinde bulunduğumuz anı hissederek hem etkinliğe katkı sundu hem de bir çok şey öğrendi. Bu da bize yeter. Sonraki etkinliklerde görüşmek dileğiyle. Bol satrançlı günler...

                                                                                                                                    Ercan Ekinci

    

Yorumlar

  1. Çok güzel ve faydalı bir etkinlik oldu. Kıvanç Hazneder oğlunun hepimizi satrançta başarıya motive ettiğini söyleyebilirim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar