Satranç Gönüllüleri


      Merhaba arkadaşlar. Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Elbette her şey zannedildiği kadar kolay olmuyor. Oldukça fazla zaman harcayarak bazı etkinlikleri planlamak, öğrencilerimizin katılımını sağlamak, proje dışından etkinliklerimize katılan konuklarımızla bağlantı kurarak onları projemize katmaya çalışmak bazen yorucu olabiliyor. Tabi bu durum hem öğretmen hem de öğrencilerimiz için geçerli. 

      Telefon tablet veya bilgisayar başında sınırsız zaman geçirmek, sadece  kafa yormayan eğlenceli diye nitelendirilebilecek işlerle uğraşmak dururken böyle bir projeye zaman ayırmak bir çok kişi için pek de tercih edilen bir iş olmayabilir. Ancak işte burada Satrancın büyüsü devreye giriyor. Öyle ilginç bir oyun ki Satranç, az da bilseniz şampiyon da olsanız büyülü dünyasına bir girdiniz mi artık kolay kolay çıkamıyorsunuz.

       Projemizdeki öğretmen ve öğrenci arkadaşların da durumu aynen böyle işte. Hepimiz bulunduğumuz yerde birer Satranç gönüllüsüyüz. Satrancı geliştirmek yaymak ve Satrançta kendimizi geliştirmek için yapıyoruz bütün bunları. Satrancın öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine sunduğu katkı da ayrıca bir motivasyon sağlıyor herhalde. Üstelik bunları hiçbir kişisel çıkar beklemeden gerçek anlamda gönüllülük temelinde yapıyoruz. 

      Sonuç olarak bu bize büyük bir mutluluk veriyor. Keyif alarak bu çileyi çekiyoruz desek yeridir herhalde. Çekmeye de devam edeceğiz. Her günümüzün Satranç gibi azim, mücadele, dostluk, sabır, zeka ve eğlence dolu olması dileğiyle...

                                                                                                                            Ercan Ekinci

      

Yorumlar

  1. Teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Değerli yazınız için teşekkürler. 🍀🍀🏆🏆

    YanıtlaSil
  3. Değerli Ercan Hocam, bizim burada kurduğumuz köprü satranç yoluyla gönüllere dokunmak. Elbette bu kolay bir iş değil. Planlama ve mücadele ile geçen, zaman alan şeyler ancak buna değer. Sadece çevremizdekilere değil aynı zamanda bizlere de güzel bir şeyler katmıştır. En kötü ihtimal güzel bir şeyler paylaşmışızdır.

    YanıtlaSil
  4. Pandemi dolayısıyla online etkinliklerin arttıgı dönemde bu anlamlı projeyle öğremen ve öğrencilerimize katkı sağlayacağı kesindir. Emeklerimize sağlık herkesin

    YanıtlaSil
  5. Eşsiz bir yazı!💛💛

    YanıtlaSil
  6. Herkesin emeğine sağlık teşekkür ediyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar